O FOOD-to-GO

Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO w Gdańsku od kilku lat odpowiadają na potrzeby branży gastronomicznej, dynamicznie rozwijającej się na północy Polski. Kompleksowa oferta blisko 100 wystawców skierowana do przedstawicieli restauracji i barów oraz kawiarni, lodziarni, cukierni sprawia, że Targi co roku odwiedzane są przez około 3000 branżowych zwiedzających, szukających inspiracji na nadchodzący sezon. Ponad 70 % stanowią osoby podejmujące decyzje zakupowe w firmach. FOOD-to-GO są doskonałą okazją do prezentacji nowinek branżowych, produktów i usług, które usprawnią funkcjonowanie nadmorskiej gastronomii.


Tematem przewodnim 8. edycji Targów będzie bistro w polskiej odsłonie jako miejsce łączące restaurację, kawiarnię, cukiernię i bar, w którym można w przyjemnej atmosferze, ale szybko zjeść.


Powered by
Publish for Free

Dlaczego warto?

 

  • Ciekawy program towarzyszący, bogata oferta Wystawców oraz branżowi Odwiedzający to atuty Targów FOOD-to-GO.
     
  • Impreza od wielu lat jest ważnym miejscem spotkań przedstawicieli branży gastronomicznej na północy Polski.
     
  • Specjalnie przygotowane strefy tematyczne pozwolą każdemu Wystawcy na odnalezienie najbardziej optymalnego miejsca do zaprezentowania swoich produktów.
     
  • Program Strefy Prezentacji i Warsztatów przygotowywany jest we współpracy z ekspertami z branży.
     
  • Targi tworzone są przez zespół profesjonalistów, organizujących również Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® w Krakowie. Dzięki temu mogą Państwo liczyć na korzystną ofertę udziału w obu imprezach i jeszcze lepiej dotrzeć do branży gastronomicznej zarówno północnej, jak i południowej Polski.

Profil Odwiedzających:

 

  • Właściciele, zarządcy restauracji, kawiarni, lodziarni, cukierni, piekarni;

  • Managerowie sieci dostarczających jedzenie „na wynos”;

  • Przedstawiciele hurtowni gastronomicznych, specjaliści ds. zakupów dla sieci handlowych i restauracji;
  • Osoby planujące sezonową działalność gastronomiczną w miejscowościach nadmorskich;

  • Właściciele, szefowie kuchni hoteli, pensjonatów, ośrodków wypoczynkowych;

  • Właściciele pizzerii, barów, pubów.



Industry clients



  • Restaurateurs


  • Owners of cafes, ice cream shops, confectionery and bakeries


  • Managing directors, purchasing agents of fast food chains, fast casual restaurants


  • Owners and managers of hotels, guest houses, holiday resort


  • Hoteliers


  • People planning to start catering activities in a seasonal seaside resorts


  • Representatives of catering distributors and wholesale outlets

Zakres branżowy



  • Wyposażenie restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, lodziarni oraz małej, sezonowej gastronomii;

  • Elementy wystroju wnętrz lokali i wyposażenie ogródków gastronomicznych;

  • Urządzenia gastronomiczne i chłodnicze;

  • Artykuły i półprodukty spożywcze;

  • Dania gotowe i dodatki do dań;

  • Napoje alkoholowe i bezalkoholowe;

  • Mobilna gastronomia, namioty bankietowe, food trucki;

  • Sprzęt i akcesoria do parzenia oraz serwowania kawy, herbaty i czekolady;

  • Maszyny do lodów i bitej śmietany;

  • Słodkie i słone desery, przekąski, lody, sorbety;

  • Dodatki i dekoracje cukiernicze, mieszanki lodziarskie i piekarskie;

  • Systemy komputerowe, oprogramowanie i rozwiązania informatyczne;

  • Środki czystości i urządzenia czyszczące;

  • Opakowania, naczynia jednorazowe, sztućce, serwetki

Product range




  • Kitchen furnishing and equipment  for restaurants, bars, pizzerias and eateries

  • Ice-cream and whipped cream machines

  • Dessert condiments, confectionery mixes, desserts

  • Equipment and accessories for brewing and serving coffee, tea and chocolate

  • Food products and semi-products: cold meat, dairy products, bread, chilled and frozen food, vegetables and fruit

  • Ready-made meals and beverages

  • Seasonings and condiments: spices, sauces, dressings, ketchup, mustard, etc.

  • Packaging for take-away, packaging for sandwiches and drinks, disposable tableware, cutlery, napkins, labels

  • IT solutions: organisational, marketing, consulting

  • Distribution systems for snacks and beverages

  • Catering systems and solutions, mobile catering, banqueting tents

  • Hygiene, cleaning systems