6.02.2018 wtorek

 

 

 

10:30-11:30 Atelier Smaku, Jola Słoma i Mirek Trymbulak

 

 

Temat prezentacji: Wegańskie i bezglutenowe galaretki espresso z bezjajecznym koglem-moglem

Jola Słoma & Mirek Trymbulak – autorzy książek, programów kulinarnych, właściciele ,,ATELIER SMAKU’’



 

 

 

 

 

 

 

 

11:30-13:00 Sylwia Ładyga

 

Temat prezentacji: Mus z białej czekolady z tytoniem i kawiorem z wiśniówki oraz jadalną gabką

Uczestniczka 5. edycji największego kulinarnego show na świecie, znana blogerka kulinarna (blog ,,Ostra na Słodko’’)
. Zdobyła drugie miejsce w konkursie Kulinarny Blog Roku



 

 

 

 

 


 

13:30-14:00 Zyta Górna

 

Temat prezentacji: Kuchnia kaszubska "na słodko" – jak przygotować drożdżówkę kaszubską

Promotorka kuchni kaszubskiej. Przywraca do łask tradycyjne dania.
Aktywnie wspiera tradycję kulinarne i kulturę regionu.





 

 

 

 

 

 

 

14:00-15:00 Constant-Michel Labarre

 

Temat prezentacji: Francuskie inspiracje wybitnego mistrza kuchni

Flądra królewska „a la meuniere” smażona na oleju kokosowym na słonym biszkopcie o smaku świeżej mięty z musem z topinamburu i kruszonką z prażonych migdałów z garni -  krewetki (8/12) „Black Tiger” z sosem pomidorowo/skorupiakowym oraz sałatą musztardową, kiełkami groszku i sosem vinaigrette o smaku gruszkowym

 

Constant-Michel Labarre – wykładowca, szkoleniowiec, mistrz kuchni francuskiej. Spotkanie z mistrzem to idealna okazja do zdobycia cennej wiedzy, zaczerpnięcia rad specjalisty i poznania nowych smaków.
 

 

 

 

15:15-16:15 AFMedia.pl, GdzieZjesc.info, Anna Dębska

 

Temat prezentacji: Zauroczyć, Zachwycić, Zatrzymać – jak w 3 krokach zapewnić sukces swojemu lokalowi?

Redaktor Naczelna przewodnika GdzieZjeść.info od 10 lat polecającego najlepsze restauracje w Polsce. Wieloletni specjalista w zakresie prowadzenia poprawnego marketingu oraz podnoszenia jakości w restauracji.



 

7.02.2018 środa

 

 

10:30-12:00 Sylwia Ładyga

 

Temat prezentacji: Chrupiące grzanki z sałatką krabową na ostro

Uczestniczka 5. edycji największego kulinarnego show na świecie, znana blogerka kulinarna (blog ,,Ostra na Słodko’’)
. Zdobyła drugie miejsce w konkursie Kulinarny Blog Roku




 

 

 

 

 

 

12:00-13:30 Aleksander Baron

 

Temat prezentacji: Kulinarna podróż z Aleksandrem Baronem. Tematem pokazu będzie „Podniecenie w kuchni”.

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni młodego pokolenia. Reprezentował Polskę na międzynarodowym Fête de la Gastronomie w Paryżu, publikuje książki, artykuły, prowadzi warsztaty kulinarne i sensoryczne.

 

Aleksander Baron opowie o Afrodyzjakach obecnych na przestrzeni wieków w kuchni, przygotowując ostrygi polane redukcją bulionu z kozieradką i lubczykiem. 

 

 

 

 

13:30-15:00 Tomasz Szydzikowski

 

Temat prezentacji: Kuropatwa konfitowana w gęsim tłuszczu z pomarańczową koksą, nadziewaną modrą kapustą i zieloną soczewicą; do tego sos żurawinowy i konfitura z czerwonej cebuli

Szef kuchni - specjalizacja Gęsina i kuchnia regionalna, kuchnia prawdziwa. Laureat nagrody głównej w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów Perła 2016 na międzynarodowych targach w Poznaniu za najlepszą potrawę regionalną. Kreuje kuchnie zdrową z nawiązaniem do staropolskich tradycji w autorskim wydaniu, koresponduje z nowoczesną kuchnią.

 

 

 

 

 

 

*Organizator zastrzega możliwość zmian w programie