Strefy tematyczne

W ramach Targów organizowane są również dedykowane strefy tematyczne:

Strefa Deserowe Inspiracje

Stałą częścią Targów Food-to-Go jest Strefa Deserowe Inspiracje. To tutaj co roku swoje produkty prezentują producenci i dystrybutorzy kawy, herbaty, czekolady oraz słodkich i słonych deserów, lodów, sorbetów, dodatków i dekoracji cukierniczych. Na przestrzeni kilku ostatnich lat Strefa Deserowe Inspiracje stała się miejscem, w którym liczne grono pomorskich mistrzów cukiernictwa i kucharzy nawiązuje kontakty biznesowe oraz zgłębia nieznane dotąd tajniki słodkich receptur. Mini desery, słodkie przekąski, koktajle oraz sztuka dekorowania tortów i ciast to wybrane tematy, które pojawią się w kolejnej odsłonie tej strefy.

        Strefa Multi Café         

 

Wraz z dynamicznym rozwojem kawiarni, ich oferta staje się coraz bardziej kompleksowa. Można w nich nie tylko napić się aromatycznej kawy, ale spróbować sezonowych deserów, sorbetów czy lodów, a nawet zjeść coś na szybko. W nadmorskiej strefie, gdzie konkurencja tego typu lokali jest duża, ważne jest aby się wyróżnić i przyciągnąć sezonowego klienta nie tylko menu, ale wystrojem wnętrza czy aranżacją ogródka. Zatem właściciele obiektów gastronomicznych poszukują nowych inspiracji i artykułów, które mogłyby stać się harmonijnym dopełnieniem ich lokalu.

Z myślą o nich przygotowaliśmy nową Strefę Multi Café, do której zapraszamy firmy oferujące: zastawę stołową, porcelanę, sztućce, meble, oświetlenie, tekstylia i dekoracje, wyposażenie ogródków, zadaszenia, pergole, akcesoria z zakresu architektury ogrodowej.

 

Zakres produktów:

-zastawa stołowa, porcelana, sztućce
-meble, mobilne meble, podesty, składane elementy wyposażenia, sofy, wiszące siedziska, leżanki (styl eklektyczny: kinfolk, hygge), podświetlane meble
-oświetlenie, świecące girlandy
-tekstylia i dekoracje,
-wyposażenie ogródków i tarasów, zadaszenia, pergole, markizy, plisy
-akcesoria z zakresu architektury ogrodowej, żywe ściany i dachy, rośliny jadalne, zioła
-kropelkowe kurtyny, fontanny
-kominki, zewnętrzne grille, gazowe piecyki

-bar zewnętrzny, strefa live cooking

Strefa Prezentacji i Warsztatów


Targi FOOD-to-GO zapewniają możliwość prezentacji Państwa oferty na indywidualnych stoiskach targowych oraz w specjalnej Strefie Prezentacji i Warsztatów. Bogaty dwudniowy program seminaryjno-warsztatowy jest wynikiem obserwacji rynku, zmieniających się trendów w gastronomii oraz wiedzy i doświadczenia wielu zaangażowanych osób. Program przygotowywany jest we współpracy ze znanymi kucharzami, cukiernikami i ekspertami z branży gastronomicznej. W 2017 roku byli to m.in.:

 

  • Tomasz Fierke znany z video bloga „Kucharz z Kaszub”
  • Mistrzowie Cukiernictwa: Marta Truskolawska-Plichcińska oraz Dawid Makurat
  • Jola Słoma i Mirek Trymbulak z Atelier Smaku

 

Zapraszamy Państwa do organizacji własnych szkoleń, warsztatów oraz seminariów tematycznych, które uzupełnią ofertę targową. Taka forma prezentacji umożliwia spotkanie z konkretnymi odwiedzającymi, pozwala jeszcze lepiej poznać ich oczekiwania i wypromować swój produkt bądź rozwiązanie.